About Me

My photo
Florya, Istanbul, Turkey
Tel: 0536 2798419 HER CUMARTESİ KURABİYE YAPIMI VE SÜSLEMESİ EĞİTİMİ Eğitim saatleri:10:00-16:00 arasında 6 saat olarak düzenlenmiştir. Eğitmen: Melanie Yılmaz Yer: Florya / Istanbul Program Kalıp kullanımına uygun Kurabiye hamuru tarifleri Royal Icing hazırlanması ve süsleme tekniği Şeker hamurunun tanınması ve renklendirilmesi Şeker hamuru süslemeye uygun malzemelerin tanıtımı ve kullanım alanları Desenli merdane, silpat ve baskı malzemeleri ile desen efektlizemin hazırlanması Kurabiyelerin Şeker Hamuru ile modellendirilip süslenmesi Cam Şekerli Kurabiye Yapımı Eğitim sonunda tarafınızdan hazırlanan kurabiyeleri evinize götürebilirsiniz. Kurs ücreti 150.-TL katılım kişi sayısı 6 kişi ile sınırlıdır. Kayıt için lütfen melaniedalton2002@yahoo.com e-posta göndererek bilgi alabilir veya 0536 2798419 nolu telefon ile ulaşıp gerekli bilgileri alınız. Facebook Cookie-licious Kurabiye kursu.

Wednesday, 15 May 2013


İlkbahar Pastası



 
Malzemeler

225g tereyağı (oda sıcaklığında)
465g toz şeker
5 yumurta beyazı (önceden karıştırılmış)
2 çay kaşığı vanilya
375g un
4 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
355g süt (önceden mikrodalgada 30 saniye ısıtılmış)

·         Fırını önceden 180C de ısıtın.
 
·         Kek kalıbını yağlayın.
 
·         Kabartma tozunu, tuzu ve unu ayrı bir kapta eleyin.
 
·         Tereyağını ve şeker krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Yumurta beyazını azar, azar        ekleyin. Daha sonra vanilyayı ekleyin.
 
·         Bu karışıma sırasıyla ılık süt ve un karışımını azar,  azar ekleyin.
 
·         Elde ettiğiniz karışımı dörde bölüp, istediğiniz gıda boyasıyla renklendirin.
 
·         Karışımı kalıba dökün ve 15 / 20 dakika pişirin.

Klasik Amerikan Buttercream Icing



Malzemeler

2 su bardağı tereyağı (yumuşak ama erimiş değil)
6-7 bardak pudra şeker, elenmiş
Yarım çay kaşığı sofra tuzu
2 yemek kaşığı vanilya özü
8 yemek kaşığı krema için

·         Orta hızda kürek eki ile bir mikser ile birkaç dakika tereyağı çırpın.

·         Pudra şekeri 3 bardak ekleyin ve şeker tereyağı ile dâhil edilmiştir kadar düşük hızda kırıştı.

·         Orta mikser hızını artırmak ve vanilya özü, tuz ve krema ​​2 yemek kaşığı ekleyin ve 3 dakika dar kırp. Sizin buzlanma daha sert tutarlılık ihtiyacı varsa, kalan şeker ekleyin. Sizin buzlanma dışarı inceltilerek gerekiyorsa, her seferinde kalan süt 1 yemek kaşığı ekleyin.

Kaplatmak isteyen a barla

Biz 800g hazır seker hamur kullanarak kapladık ve çiçekler aynı renk gıda boyasıyla hamura renklendirdi.

0 comments:

 
template by suckmylolly.com