About Me

My photo
Florya, Istanbul, Türkiye
Tel: 0536 2798419 HER CUMARTESİ KURABİYE YAPIMI VE SÜSLEMESİ EĞİTİMİ Eğitim saatleri:10:00-16:00 arasında 6 saat olarak düzenlenmiştir. Eğitmen: Melanie Yılmaz Yer: Florya / Istanbul Program Kalıp kullanımına uygun Kurabiye hamuru tarifleri Royal Icing hazırlanması ve süsleme tekniği Şeker hamurunun tanınması ve renklendirilmesi Şeker hamuru süslemeye uygun malzemelerin tanıtımı ve kullanım alanları Desenli merdane, silpat ve baskı malzemeleri ile desen efektlizemin hazırlanması Kurabiyelerin Şeker Hamuru ile modellendirilip süslenmesi Cam Şekerli Kurabiye Yapımı Eğitim sonunda tarafınızdan hazırlanan kurabiyeleri evinize götürebilirsiniz. Kurs ücreti 150.-TL katılım kişi sayısı 6 kişi ile sınırlıdır. Kayıt için lütfen melaniedalton2002@yahoo.com e-posta göndererek bilgi alabilir veya 0536 2798419 nolu telefon ile ulaşıp gerekli bilgileri alınız. Facebook Cookie-licious Kurabiye kursu.

Friday, 4 February 2011

Kakaolu Pandispanya

Kakaolu Pandispanya
Gerekli Malzemeler:
20cm’lik 8-10cm yüksekliğinde yuvarlak kek çember için
7 adet büyük yumurta
200gr toz seker
60ml soğuk su
3 damla sıvı vanilya
150gr un
40gr kakao
Fırın 170 derecede ısıtmaya başlat
Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır.
Ayrı bir kapta Un, 100gr şeker kırıştır ve Kakao 3 kere elenir.

Yumurta akları beyaz beze kıvamında mikserle çırp.

100gr şeker yumurta sarıları ilave et ve rengi açıla kadar çırp (3-4 dakika). Sonra su ve vanilya ilave et ve bir dar çırp. Daha sonra bir spatula çıpılmış yumurta akları ilave ve alttan üste yavaş karıştırılır. Kabarıklığını söndürmemeye özen gösterilmelidir.

Bu karışıma azar azar elediğimiz kuru malzemeler ilave et ve tekrar alttan üste doğru spatula ile karıştırılır.
Fırınımızı koy ve 25 dakika açmayın. Benim fırında tam 40 dakikada pişiriyor.    

0 comments:

 
template by suckmylolly.com