Gerekli Malzemeler
• 250gr. Süt
Sütü ocağa koyun ve kaynamaya bırakın.
• 2 adet yumurta sarısı
• 50gr. Şeker
• 10gr. Un
• 10gr. Nişasta
Ocağa koy ve devamlı karıştırarak krema haline gelinceye kadar ocakta kaynatın.
• 5gr. Vanilya
Rulo Pasta Pandispanya
Gerekli Malzemeler
• 10gr. ovalette (pasta malzemeler da bulabilirsen)
• 40gr. Şeker
• 50gr. Un
• 25gr. Su
• 2.5gr. Kabartma tozu
• (Kakao la için 5gr. Kakao ilave et)
Bütün malzemeyi bir kaba koyup ve mikser yardımıyla 6 dakika çırpın.
Karışımı yağlı kâğıt serilmiş 25X20cm ebatlarında dikdörtgen bir tepsiye boşaltın.200 derece ısıtılmış fırına koy ve hafif renk alınana kadar pişirip.
Pandispanya Soğuduk dan sonra ters çevirin ve üzerindeki pişirme kağıdını yavaşça kaldırın.
Üzerine hazırlanmış soğuk krema üzerine güzelce sur ve işteydin meyve ve çikolata paçalar hamurunun kenara yerleş ve rulo yap.
Krem Şanti
Gerekli Malzemeler
• 100gr Krem şanti
• 100gr. Soğuk su
• 10gr. Kakao
Bütün malzemeyi bir kaba koyup ve mikser yardımıyla 3 dakika çırpın.
Rulo pastanın üzerine sur.
Rulonun iki ucuna kes ve pastaya şekil ver.
Şekil yaptık dan sonra üzerine Kakao serpin.
0 comments:
Post a Comment