About Me

My photo
Florya, Istanbul, Türkiye
Tel: 0536 2798419 HER CUMARTESİ KURABİYE YAPIMI VE SÜSLEMESİ EĞİTİMİ Eğitim saatleri:10:00-16:00 arasında 6 saat olarak düzenlenmiştir. Eğitmen: Melanie Yılmaz Yer: Florya / Istanbul Program Kalıp kullanımına uygun Kurabiye hamuru tarifleri Royal Icing hazırlanması ve süsleme tekniği Şeker hamurunun tanınması ve renklendirilmesi Şeker hamuru süslemeye uygun malzemelerin tanıtımı ve kullanım alanları Desenli merdane, silpat ve baskı malzemeleri ile desen efektlizemin hazırlanması Kurabiyelerin Şeker Hamuru ile modellendirilip süslenmesi Cam Şekerli Kurabiye Yapımı Eğitim sonunda tarafınızdan hazırlanan kurabiyeleri evinize götürebilirsiniz. Kurs ücreti 150.-TL katılım kişi sayısı 6 kişi ile sınırlıdır. Kayıt için lütfen melaniedalton2002@yahoo.com e-posta göndererek bilgi alabilir veya 0536 2798419 nolu telefon ile ulaşıp gerekli bilgileri alınız. Facebook Cookie-licious Kurabiye kursu.

Sunday, 20 February 2011

Rulo Pasta Pandispanya


Krem Patisserie (Pastacı Kreması)
Gerekli Malzemeler

 
• 250gr. Süt
Sütü ocağa koyun ve kaynamaya bırakın.

• 2 adet yumurta sarısı
• 50gr. Şeker
• 10gr. Un
• 10gr. Nişasta

Yukarıdaki malzemeler ayrı bir tencere karıştırın.
 
Kaynamakta olan sütü yumurtalı karışıma ilave edin ve devamlı karıştır.





Ocağa koy ve devamlı karıştırarak krema haline gelinceye kadar ocakta kaynatın.










Ocaktan alıp vanilya ekle ve soğumaya bırakın.
• 5gr. Vanilya













Rulo Pasta Pandispanya
Gerekli Malzemeler

• 3 adet yumurta
• 10gr. ovalette (pasta malzemeler da bulabilirsen)
• 40gr. Şeker
• 50gr. Un
• 25gr. Su
• 2.5gr. Kabartma tozu
• (Kakao la için 5gr. Kakao ilave et)

Bütün malzemeyi bir kaba koyup ve mikser yardımıyla 6 dakika çırpın.
Karışımı yağlı kâğıt serilmiş 25X20cm ebatlarında dikdörtgen bir tepsiye boşaltın.
200 derece ısıtılmış fırına koy ve hafif renk alınana kadar pişirip.

 








Pandispanya Soğuduk dan sonra ters çevirin ve üzerindeki pişirme kağıdını yavaşça kaldırın.

Üzerine hazırlanmış soğuk krema üzerine güzelce sur ve işteydin meyve ve çikolata paçalar hamurunun kenara yerleş ve rulo yap.





















Krem Şanti

Gerekli Malzemeler


• 100gr Krem şanti
• 100gr. Soğuk su
• 10gr. Kakao

Bütün malzemeyi bir kaba koyup ve mikser yardımıyla 3 dakika çırpın.
Rulo pastanın üzerine sur.
Rulonun iki ucuna kes ve pastaya şekil ver.
Şekil yaptık dan sonra üzerine Kakao serpin.
 
 
 
 


0 comments:

 
template by suckmylolly.com